Министар правде Нела Кубуровић отворила је данас нову зграду Прекршајног и Привредног суда у Ужицу, где је рекла да ће Министарство правде и у наредном периоду наставити са побољшањем инфрастурктурних услова у судовима у Србији и да се до краја године очекује отварање још једног суда.

„Министарство правде покушава да унапреди инфраструктурне капацитете и у последњих годину и по дана имали смо прилику да отворимо две потпуно нове зграде прекршајних судова. Са овом у Ужицу се ипак посебно поносимо, јер је по површини највећа зграда која је у Републици Србији изграђена у последњих 20 година за потребе судова“, нагласила је Кубуровић.

Она је истакла да верује да ће нова зграда Прекршајног и Привредног суда, који су до сада радили у неадекватним условима, допринети да ти судови буду још ефикаснији, иако и сада остварују добре резултате.

Министарка правде је нагласила да је нова зграда, чија је површина око 3.000 метара квадратних, изграђена за само 13 месеци и да је изградња у потпуности финансирана средствима из републичког буџета у износу од око 210 милиона динара.

Кубуровић је рекла и да Министарство правде ради на унапређењу положаја прекршајних судова, захваљујући чијем раду је у току прошле године у републички буџет уплаћено 4,6 милијарди динара, али и на унапређењу положаја привредних судова у Србији, будући да се привредни амбијент у Републици цени и на основу рада тих судова.

Поред министарке Кубуровић, отварању зграде присуствовали су и градоначелник Града Ужица Тихомир Петковић, председник Прекршајног апелационог суда Зоран Пашалић, председник Привредног апелационог суда Јасминка Обућина, председници Прекршајног и Привредног суда у Ужицу Слободан Маринковић и Зорица Брајовић.

Видео материјал можете бесплатно преузети на сајту www.infobiro.tv