Министар правде Нела Кубуровић учествоваће сутра, 22. новембра 2017. године у 10 часова на округлом столу на којем ће присутни имати прилику да дискутују о могућем увођењу доживотне казне затвора у кривично-правни систем Републике Србије. Округли сто који организује Министарство правде, а биће одржан у Палати Србија (сала Београд, Булевар Михајла Пупина 2).

Радна група Министарства правде је 2015. године, као једну од измена Крививичног закона, предложила и увођење доживотне казне затвора. Како стручна јавност у том тренутку није заузела заједнички став у вези са тим предлогом, питање увођења такве санкције је остало на јавној расправи.

Две године касније Фондација Јурић поново је интевизирала то питање, и прикупљањем преко 150.000 потписа грађана предала иницијативу Народној скупштини о увођењу доживотне казне затвора.

Уколико сте заинтересовани да испратите догађај, молимо вас да ваше акредитације (име, презима и број личне карте) пошаљете на адресу press@mpravde.gov.rsнајкасније до сутра у 8 часова.