Округли сто „Стратешке смернице за унапређење примене медијације у Републици Србији“ на коме је представљен нацрт стратешког документа за унапређење примене медијације у Србији одржан је данас, 12.априла 2019. године у хотелу „Москва“ у Београду.

Самостални саветник у Одељењу за правосудне професија Министарства правде Александра Ђурић истакла је да је округли сто између осталог организован ради предлагања могућих решења од стране свих носилаца предстојеће реформе, а у циљу успостављања ефикасног система за решавање спорова путем медијације и растерећења рада правосуђа, уз приближавање европским стандардима.

Поред представника Министарства правде присутнима су се обратили и судија Апелационог суда у Београду Весна Филиповић, чланови Радне групе за измену и допуну Закона о посредовању у решавању спорова адвокат Биљана Бјелетиц и  испред Привредне коморе Србије Бозана Јакишић, шеф пројекта „ЕУ за Србију – подршка Врховном касационом суду“ Димитрије Шујерановић, као и експерти на поменутом пројекту Леонардо Д Урсо и Блажо Недић.

Округли сто организовало је Министарство правде у сарадњи са пројектом Европске уније „ЕУ за Србију – подршка Врховном касационом суду“.