Позивамо вас да присуствујете антикорупцијском часу, који ће се одржати у среду, 17. априла 2019. у Гимназији “Исидора Секулић”, (Улица. Владике Платона 2) у Новом Саду са почетком у 12 часова. 

Поздравне говоре одржаће:

  • Радомир Илић, државни секретар у Министарству правде
  • Здравко Јелушић, председник Скупштине Града Нови Сад
  • Александар Пајић, посебни саветник министра надлежан за послове средњег образовања и образовања одраслих Министарства просвете, науке и технолошког развоја
  • Роман Прах, вођа пројекта Превенција и борба против корупције

 

Догађају ће присуствовати ученици завршних разреда из средњих школа и наставници са подручја Школске управе Нови Сад који ће са тужиоцима, полицајцима и судијама који се свакодневно боре против корупције, као и са представницима Агенције за борбу против корупције и невладиних организација, разговарати о свим аспектима корупције, као и превенцији од ове штетне друштвене појаве.

Овај едукативни час организује се у оквиру активности Пројекта „Превенција и борба против корупције“, а реализује се у сарадњи са Министарством правде Републике Србије и Републичким јавним тужилаштвом, као део активности кампање за подизање јавне свести о важности превенције и борбе против корупције.