У Казнено-поправном заводу у Пожаревцу (Забелa) 174 осуђеника донирало је 122.000 динара за лечење болесне деце у Србији, одричући се дела новца који им је уплаћен на име једнократне помоћи државе од 100 евра за ублажавање последица епидемије корона вируса.

 

Осуђеници у овом заводу су сами дошли на идеју да донирају средства за оболелу децу којој је неопходна финансијска помоћ за излечење.

 

Подсећамо и да су осуђеници у КПЗ у Нишу 2018. године, заједно са запосленима, донирали новац за куповину покретног инкубатора за бебе који има пресудан значај за живот тек рођене деце.

 

На почетку епидемије вируса корона око 4.700 осуђеника у највећим заводима у земљи (Сремској Митровици, Нишу, Забели, Панчеву и  Новом Саду) одрекло се једног сувог оброка у корист најсиромашнијих грађана, што је такође била акција коју су осуђена лица сама иницирала.

 

Такође, осуђеници у заводима у Сремској Митровици, Нишу, Забели  и осуђенице у женском затвору у Пожаревцу одмах на почетку епидемије почели су да шију дневно и до 6.000 заштитних маски за лице за запослене и лица лишена слободе у свим заводима како би се спречило ширење вируса и та производња и даље траје.

 

 

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА