Министарка правде Маја Поповић присуствовала је данас седници Савета за националну безбедност којом је председавао председник Републике Александар Вучић а једна о главних тема била је борба против криминала.

Седници су присуствовали и председница Владе Србије Ана Брнабић, министри одбране и унутрашњих послова Небојша Стефановић и Александар Вулин, начелник генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, директор БИА Братислав Гашић, директор ВБА пуковник Ђуро Јованић, директор полиције Владимир Ребић и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић, републички јавни тужилац Загорка Доловац.

Министар одбране Небојша Стефановић обратио се медијима након седнице и рекао да је кључна тема била борба против криминала, али и да се причало о безбедности угроженог српског становништва на Косову и Метохији, као и да Србија неће дозволити погром, протеривање или злочине над српским становништвом.

“Анализирали смо сва хапшења у протеклим недељама и увидели велики успех”, истакао је министар Стефановић и додао да ће се све ово што су грађани до сада видели, наставити. Министар одбране је нагласио да морамо да санкционишемо све који сарађују или се баве криминалом, оснажимо МУП, БИА, правосудне органе и све институције које ће омогућити да се криминал лакше сузбије.

Пре свега желимо да уложимо у копнену војску и електронску опрему, хеликоптере за борбу против пожара или безбедносно-техничку опрему за БИА, како би штитили Србију и њене интересе и за то ће бити издвојен одређени новац у наредним годинама.