Годину на измаку, уверена сам, сви желе што пре да забораве. Појава Корона вируса уздрмала је читаво човечанство па и нашу земљу. Ова година била je веома тешка са аспекта очувања здравља, а наша држава  је у тој борби успешнија него много богатије и развијеније земље света. Због свега тога ова година треба да буде посвећена свим здравственим радницима, онима који су већ пуних 10 месеци без предаха на првој линији борбе против овог вируса. Ја им се заиста дивим и захваљујем на изузетном залагању и напорима које су уложили да би смо се као народ  изборили са Ковидом 19 . Зато је, верујем, жеља свих нас да се у следећој години изборимо са овим вирусом.

Свим грађанима желим да у 2021. години буду пре свега здрави.  Желим да се вратимо у редовне животне токове које смо имали пре пандемије. Волела бих да се деца врате у школске клупе, да можемо да се виђамао са родитељима и пријатељима, одлазимо једни другима на славе  а да при том не угрозимо  ничије здравље. Сигуна сам да ће то бити врло брзо. Издржљив смо ми народ, прошли  смо кроз много гора искушења које смо победили заједништвом и храброшћу и зато је  изузетно важно  да смо у овим тешким тренуцима сложни и солидарни.  

Србија ће следеће године бити суочена са бројним изазовима. Поред очувања здравља грађана наше земље, главни задаци  Владе Србије су  очување безбедности Р. Србије као и стабилности државе и финансија, борба за економски раст, борба за интересе наших грађана на Косову и Метохији, наставак европских интеграција и спровођење реформи, као и оно што никада не престаје, а то је борба за бољи квалитет живота наших грађана у свим аспектима.

Уверена сам да ће у оставарењу тих циљева значајан допринос дати и Министарство правде. Бићемо посвећени пре свега борби против организованог криминала и корупције, даљем унапређењу инфраструктурних капацитета правосудних органа и обезбеђивању других услова да наше правосуђе буде још ефикасније, даљем развоју е-правосуђа, унапређењу рада правосудних професија.