Министарка правде Маја Поповић састала се данас са потпредседником Адвокатске коморе Србије (АКС) Вељком Делибашићем, који према Статуту АКС, представља и заступа Комору до избора њеног новог председника. 

Током разговора, министарка Поповић је указала на значај адвокатуре као независне и самосталне службе за пружање правне помоћи, као и на важност улоге адвоката у остваривању и заштити права и интереса грађана Републике Србије. 

Она је изразила очекивање да ће се сарадња Министарства правде и Адвокатске коморе Србије побољшати у циљу јачања владавине права и унапређења адвокатуре.

Договорено је да се састанци представника Коморе и Министарства правде одржавају редовно, како би се на конструктиван начин разговарало о актуелним темама и питањима од заједничког интереса. 

Договорено је и да се у току следеће недеље потпишу Протокол о размени података у поступку постављења привременог заступника у парничном, ванпарничном и извршном поступку између Адвокатске коморе Србије, Министарства правде, Врховног суда, Коморе јавних извршитеља и Јавнобележничке коморе, као и Протокол о размени података у поступку постављења привременог заступника у управном поступку између Адвокатске коморе Србије, Министарства правде и Министарства државне управе и локалне самоуправе.

 Састанку су присуствовале и државна секретарка у Министарству правде Ливија Павићевић и помоћница министарке правде Јелена Деретић.