У Казнено-поправном заводу у Пожаревцу (Забели) 56 запослених донирало је крв у акцији коју је Управа за извршење кривичних санкција организовала са Институтом за трансфузију крви Србије и Црвеним крстом из Пожаревца.

У овом заводу се у протеклих 15 година на сваких шест месеци организује добровољно давање крви за све запослене код којих не постоје здравствене сметње да донирају крв.

Управа више пута годишње организује акције добровољног давања крви у Окружном затвору у Београду, Специјалној затворској болници у Београду и Казнено-поправном заводу у Пожаревцу (Забели).

Од ове године по први пут се организује добровољно давање крви и за запослене у Окружном затвору у Новом Саду у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине.

Међу даваоцима су и колеге које су донирале крв више од 100 пута, као и они млађи који су се прикључили овим акцијама по први пут.

Управа апелује на све институције и организације да буду део ове хумане праксе од које зависе планиране хируршке интервенције у многим здравственим центрима и које су пресудне у ванредним ситуацијама да се некоме спаси живот.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА